Färdiginspelat!

Efter två veckor vardera i Göteborg, Stockholm och Uppsala är inspelningarna äntligen klara. Mycket jobb, men det har varit otroligt roligt att träffa så mycket folk som varit intresserade av projektet. Extra stort tack till alla studiedeltagare och medarbetare på universiteten som varit snälla nog att ta emot mig!

Det har varit många som har provat på ultraljudet, på bilden här ovanför är det forskare på Stockholms universitet. Jag har också träffat studenter och personal på KTH, Uppsala och Göteborgs universitet. I Göteborg ordnade vi även workshops för logopeder på Sahlgrenska universitetssjukhuset och studenter på Operaprogrammet.

Sammanlagt har 62 personer blivit inspelade, ett riktigt stort dataset för den här sortens forskning! Nu återstår det för mig att organisera, transkribera och analysera, vilket förmodligen kommer ta resten av min studietid. Det första steget är att sortera bort de inspelningar som av tekniska skäl inte går att använda. Efter det ska datan segmenteras, vilket innebär att jag ”hackar upp” inspelningarna i mindre och mindre bitar; först i meningar, sedan i ord, sedan i enskilda ljud. För de som varit nyfikna kan jag nu avslöja så mycket som att det är vokaler jag vill titta på, resten får vara hemligt tillsvidare.

Men först är det dags att ta en liten paus i Sverige innan jag beger mig tillbaka till Skottland för att fortsätta jobba. Jag lämnar er med en liten video från vår operaworkshop:

Ser du inte videon? Klicka här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: